Рухналият мост в Генуа не е бил поддържан от 25 години (ВИДЕО)

 dariknews.bg
Рухналият мост в Генуа не е бил поддържан от 25 години (ВИДЕО)

Разследването ще покаже дали това, че мостът "Моранди" в Генуа не е бил поддържан в продължение на 25 години, е било от съществено значение за рухването му, заяви най-високопоставеният прокурор в северния италиански град, Франческо Коци, на пресконференция след тазсутрешната церемония в памет на 43-те жертви, предаде Ройтерс.

Една от партиите в управляващата в Италия коалиция, Движение "Пет звезди" (ДПЗ), обвинява за злополуката най-големия оператор за събиране на пътни такси в страната, "Атлантия", че не е поддържал добре моста. Компанията отрича да е извършила нещо нередно, но акциите й спаднаха днес с 4 процента след изявлението на прокурор Коци. 

Опечалени роднини, присъствали на траурната церемония, настояваха представителите на "Атлантия" да напуснат. Главният изпълнителен директор и президентът на компанията, както и други високопоставени нейни служители, си тръгнаха минути преди началото й.

 

Hundreds of Italians, from family members and political leaders, gathered today to honour the 43 victims of the Genoa bridge disaster. https://t.co/0kc4EV0kab pic.twitter.com/hyANk4hqO8

— euronews (@euronews) August 14, 2019Въпреки политическата криза в Рим, италианските лидери се събраха, за да почетат загиналите при злополуката, която индиректно подхрани вътрешните борби в правителството.

Операторът "Атлантия", който е под контрола на семейство Бенетон, известно с веригата си за готови облекла, отрича обвиненията и твърди, че е имало редовни инспекции под надзора на държавата, които са показвали, че виадуктът е безопасен.  ..


Ключови думи : атлантия

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Бойко Борисов - вече припознат и като бележит футболист, въпросът е защо (СНИМКА)

30 май 2020 20:33:00 actualno.com
Бойко Борисов - вече припознат и като бележит футболист, въпросът е защо (СНИМКА)

"Обичам спорта, обичам София" - такава изложба, организирана от Столична община, станах факт в българската столица. Мястото е добре известно - пред НДК, по-точно в градинката пред НДК до...