300 машини почистват пътищата в районите със снеговалеж

 dariknews.bg
300 машини почистват пътищата в районите със снеговалеж

Снежната покривка на прохода Шипка надхвърля 10 см, пътната настилка е заснежена и обработена, проходът се преминава при зимни условия. Това съобщиха от общинския съвет по сигурността. Забранено е движението на автомобили с обща маса над 10 тона.

 

В равнинната част на общината вали мокър сняг. Общинският пътнически транспорт се движи по разписание по градските и междуградските линии. Хлебозаводът и водоснабдителната фирма функционират нормално. Пътищата от Габрово към Трявна, Севлиево и Дряново са проходими при зимни условия.

Днес се облечете добре - предупреждават за силен вятър, дъжд и студ

Близо 300 машини са почиствали през нощта републиканските пътища в районите със снеговалеж. Най-много машите са работили в Софийска област, следват Смолян, Перник и Ловеч. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция Пътна инфраструктура" (АПИ).

 

Обработката на настилките продължава, за да се осигури безопасността на пътуването.

Няма затворени пътища заради снега в Пазарджишко

От 2 до 8 см снежна покривка в Девинско, машините обработват пътните настилки

"Пътната агенция" препоръчва на шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция".

Виж оригиналната статия в dariknews.bg