300 милиона зрители на шоуто Пулев - Кличко

 sportal.bg
300 милиона зрители на шоуто Пулев - Кличко

Над 300 милиона души се очаква да гледат големия боксов мач в събота вечер в Хамбург, в който Кубрат Пулев ще опита да свали от трона шампиона Владимир Кличко. Телевизионна картина ще бъде показана в 150 държави на петте континента, независимо от неудобния час за азиатските почитатели на спорта.

Германия и Украйна - двете страни, които имат Кличко за "свой", са с общо население от приблизително 125 милиона. Там се очакват най-големите тв аудитории за дуела. Но срещата ще се предава и във Великобритания, където боксът е много популярен, Италия, Франция, Испания, а и в Русия - страна, в която мачовете на Кличко бележат също сериозен тв рейтинг.

За първи път от години мач на украинеца ще върви и по HBO - платеният канал на бокса зад Океана. Това гарантира внушителна аудитория в САЩ, Централна и Южна Америка. Там шоуто на ринга ще започне в много приемлив час.

Двубоят в Хамбург вероятно ще отбележи абсолютен връх на гледаемост в световен мащаб към спортно събитие с главно действащо лице - българин. Мачове от световни първенства по футбол или ключови дуели от Шампионската лига с наши в отделни тимове, може и да са били гледани от такава аудитория. Но тук говорим за индивидуален спорт, в който героите са двама.

Единият е българинът Пулев.

"Труд"СНИМКИ: Guliver photos/Getty ImagesГАЛЕРИЯ 1 от КАНТАРА на ПУЛЕВ - КЛИЧКО - ТУК!!!ГАЛЕРИЯ 2 от КАНТАРА на ПУЛЕВ - КЛИЧКО - ТУК!!! ..


Ключови думи : пулев кличко, милиона

Виж оригиналната статия в sportal.bgпоследни новини

Трабзонспор последва примера на Сити с КАС

16 юли 2020 16:58:00 sportal.bg
Трабзонспор последва примера на Сити с КАС

Още един клуб, наказан с изваждане от Шампионска лига за неспазване на правилото за финансов феърплей, ще оспорва наказанието в Спортния арбитражен съд в ...