4 г. затвор за полски неонацист тийнейджър във Великобритания

 dariknews.bg
4 г. затвор за полски неонацист тийнейджър във Великобритания

Британски съд постанови присъда от четири години в затвора за тероризъм за полски неонацист, който събирал ръководства за правене на бомби и извършване на атаки, съобщи лондонската полиция в петък.

Служители за борба с тероризма задържаха 18-годишния младеж, идентифициран като Яцек Тхоржевски, на летище в Лондон, преди той да може да се качи на полет за Полша през февруари.

Нацистки атлас по анатомия се използва и днес, предизвиква дебати (СНИМКИ)

Той беше изтеглил на телефона си материал, „който възхвалява Хитлер, неонацизма и сатанизма. Документите съдържат антисемитски настроения и дори призовават за геноцид“.

 

Nazi-Obsessed Teenager Who Dreamt of Planning Terrorism Jailed https://t.co/eI6GPWHsCI

— Faith Matters (@FaithMattersUK) September 20, 2019"Ръководствата, които Тхоржевски беше събрал, ще предоставят на някого, с подходящите материали, достатъчно напътствия, за да направят действащи експлозиви и огнестрелни оръжия, способни да причинят смърт или сериозни наранявания."

Австрийски ученици си играха на нацисти и евреи, погна ги прокурор

Тхоржевски, който се призна за виновен за десет терористични престъпления през юни, живее в източните покрайнини на английския университетски град Оксфорд, съобщи полицията, без да уточнява колко дълго е пребивавал във Великобритания. ..


Ключови думи : тхоржевски

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Пол Маккартни разкри причината за разпадането на „Бийтълс“

6 август 2020 10:28:00 dariknews.bg
Пол Маккартни разкри причината за разпадането на „Бийтълс“

Един от създателите на „Бийтълс“, сър Пол Маккартни, разкри причината за разпадането на групата. Той подчерта, че широко разпространеното мнение, че по време на разпадането на групата,...