5 неща, които не искаш, но ще ти се случат в БДЖ

 www.peika.bg

Всички знаем, че пътуването в българските влакове винаги е меко казано непредвидимо преживяване.

Още по темата

Влак, превърнат в хотел? Защо не!

Най-епичното пътуване с влак (снимки)

С влак из непознатата Северна Корея


Затова ви подбрахме 5-те най-често срещани некомфортни ситуации, в които може да попаднете, ако пътувате с БДЖ.

1. Влакът просто не тръгва

Разписанието на влаковете в България е нещо доста относително. Ако случайно някой път закъснеете, възможно е като никога влакът да тръгне на време и да не успеете да се качите. Дойдете ли по-рано обаче, бъдете сигурни, че ви очаква закъснение. 

2. Спиране в тунел

Влакът може да си спира, когато и където си иска... или поне оставя такова впечатление у пътниците. Често той преустановява движение по средата на нищото за неопределен период от време. Ако имате късмет, това ще се случи насред полето или близо до някоя гара. Не е изключено обаче да спре в тъмен тунел насред дефилето за няколко часа. 

3. Почти всеки мирише на алкохол

В БДЖ се пие, а една от най-обичайните гледки представлява мъже, които играят четворка белот в купето, нарязали са си салам върху вестник и разливат в пластмасови чашки бира или нещо по-силно. Не е изключено и някой от кондукторите да се е почерпил и да лъха на алкохол, така че пиенето в българските влакове си е своеобразен неписан закон. 

4. Седиш близо до тоалетната

Купетата, разположени най-близо до всяка тоалетна, обикновено са места, в които трудно може да оцелее човек с нормално функциониращо обоняние. Като приятна притурка можем да отбележим и характерната миризма на тютюнев дим, който някой пушач нелегално е възпроизвел в санитарното помещение. С други думи – намерете си място далеч от тоалетните.

5. Човекът със събутите обувки

Винаги има поне един човек, който ще си събуе обувките и ще си качи краката на някоя от съседните седалки – това е още един от неписаните закони на пътуването в БДЖ. Обикновено тези персони са от първите качили се във влака пътници и подсъзнателно са развили своя нюх за това как гарантирано да си осигурят лично пространство във влака.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!


Ключови думи : влак, бдж

Виж оригиналната статия в www.peika.bg