5 забележителности на остров Миконос

 www.peika.bg

Знаем, че основното, за което бихте отишли на почивка на остров Миконос, е да се излежавате на плажа с хладна напитка в ръка, а вечер да се отдадете на купон.

Още по темата

5 плажа на остров Миконос, които не са за изпускане

12 любими цитата за Гърция

По пълнолуние през август музеите в Гърция са безплатни

Tам обаче има и доста забележителности, които определено си заслужават да им обърнете внимание. Ето някои от тях, които ви препоръчваме:

1. Ано Мера

Това е едно селце, което се намира в близост до манастира Панагиа Турлиани. Той е построен през 16-ти век и приютява колекция от византийски реликви. Около него можете да намерите няколко приятни ресторанта, както и магазини за сувенири.

2. Като Мили

Като мили представлява редица от 16 стари вятърни мелници, 7 от които се намират на хълм в град Чора. Оттам се разкрива красив изглед към морето. Всичко гореописано е построено от венецианци през 16-ти век и в наши дни са едни от най-популярните туристически атракции в Миконос. Ако го посетите, ще можете да се потопите в едни отминали времена и да видите гледките, вдъхновили венецианците да впрегнат усилия и да градят именно там.3. Делос

Това е малък необитаем остров, до който обаче може да стигнете с ферибот. Според древногръцките митове и легенди Делос е родното място на Аполон и Артемида. Най-интересните неща, които може да видите там са Терасата на лъвовете, къщата на Клеопатра, къщата на Дионис (луксозен частен дом от 2-ри век) и едно пресушено езеро. На този приказен остров може да намерите и музей с гръцки скулптури и вази, както и малко кафене, където да поседнете и да се насладите на мястото.4. Малкият виенски квартал

Може би още от името на мястото може да познаете, че то е характерно с това, че там не съществува бариера между сградите и водата. Именно в тази част на Миконос може да видите как вълните се плискат по стените на очарователните къщи, кафенета и ресторанта от 16-ти и 17-ти век. Построеният от богати морски търговци квартал, се намира в западния край на град Хора и е разположен точно на брега на морето. Това красиво кътче, вдъхновило редица художници, определено ще ви допадне, ако сте почитатели на романтичната атмосфера.

5. Панагия Парапортиани

Панагия Парапортиани е един необичайно изграден религиозен обект, който се състои от пет малки църкви, построени една над друга. Асиметричната форма, варосаните стени и рядката комбинация от архитектурни стилове, съчетани с прекрасен изглед към морето, ще ви изумят. Именно това прави Панагия Парапортиани един от най-любимите обекти за заснемане от пътешественици от цял свят.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!


Ключови думи : морето, именно, видите, остров миконос

Виж оригиналната статия в www.peika.bg