9 медици влязоха в затвора заради лекарски грешки през последните 4 години (ВИДЕО)

 dariknews.bg
9 медици влязоха в затвора заради лекарски грешки през последните 4 години (ВИДЕО)

Девет медици са влезли в затвора през последните четири години. Присъдите им са за лекарски грешки. Това показват данните на адвокати по медицинско право.

Битката с мудното правосъдие е сурова. След 2 години процес в Софийския градски съд сагата за Людмила Велинова, загубила 19-годишната си дъщеря, започва отначало. Причината - отводи в съдебния състав. Деяна Георгиева умира през 2011 г., 42 дни след раждането на сина си вследствие на сепсис.

„Деяна си отиде здрава, права. Никакви усложнения, нямаше никакви здравословни проблеми.  Но там вече започва немарливостта, остава се плацента”, разказа майката Людмила Велинова. За смъртта на Деяна след 6-годишно разследване са подсъдими шестима доктори от София. Най-болезнено за майка й е срещата с тях. Разбира се и празнината, която трябва да обясни на внука си.

Минимум седем години затвор за побой над лекар

„Няма как да се запълни празният стол на празници, на 8-ми март на кого да подари картичка? Ние спряхме да го водим и на тези тържества. Няма как да го дръпна от площадката, когато майките на останалите деца ги ....


Ключови думи : людмила, деяна

Виж оригиналната статия в dariknews.bg