АПИ предупреждава шофьорите да не тръгват с летни гуми към планинските проходи

 dariknews.bg
АПИ предупреждава шофьорите да не тръгват с летни гуми към планинските проходи

През следващото денонощие се очаква понижение на температурите и на много места е възможно дъждът да премине в сняг. В тази връзка Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, на които им предстои пътуване през планинските проходи да не тръгват с автомобили с летни гуми и да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия. Това съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Аврамова: Над 1800 машини са в готовност да обработват пътните настилки

Пътноподдържащите дружества са готови да реагират веднага и да обработят настилките и съоръженията, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите. В опорните пунктове има нужните количества сол, пясък и химикали и машини за посрещане на първия сняг.

Първият сняг върна познатия хаос за шофьорите (ВИДЕО)

Директорите на пътните управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места, се допълва в съобщението. ..


Ключови думи : сняг, шофьорите

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Депутатите решават за свикването на Велико Народно събрание

25 ноември 2020 07:09:00 dariknews.bg
Депутатите решават за свикването на Велико Народно събрание

На пленарното заседание в сряда депутатите ще подложат на гласуване предложението за свикване на Велико Народно събрание и приемане на нова Конституция на страната. Точката е предвидена...