Асеновградчани се заеха сами да се справят с бездомните кучета

 actualno.com
Асеновградчани се заеха сами да се справят с бездомните кучета

Вече седмици наред асеновградчани се вълнуват от темата за бездомните кучета в града. Проблемният въпрос се коментира и коментарите не стихват, а междувременно популацията на безстопанствените четириноги продължава да расте. Заради това, граждани се заеха сами да се справят с проблема и популацията на животните в Асеновград.

Доброволци от квартал "Запад" започнаха да прибират в специално пригодени клетки безстопанствените четириноги. Със собствени средства и доброволен труд те решиха да приберат животните и да ги заведат в клиника, където да бъдат кастрирани. Идеята срещна различни мнения, изразени в социалната мрежа. Но въпреки това, в каузата се включиха и много други граждани, които предложиха помощ.

Изграждат приют за бездомни кучета във Враца

До края на 2019 ще бъде изграден общински изолатор за бездомни кучета във Враца. Това стана ясно от заседание на ОбС Враца днес.

...

Прочети повече

..


Ключови думи : хора, децата, идеята, бездомни кучета, враца, асеновград, животните, борислав, породи, агресия, прочети повече, бездомните кучета, кучетата, асеновградчани

Виж оригиналната статия в actualno.comпоследни новини

Близо 100 килограма опасни битови отпадъци предадоха старозагорци 

2 юни 2020 13:10:00 actualno.com
Близо 100 килограма опасни битови отпадъци предадоха старозагорци 

Висока активност и отговорно отношение проявиха за трета поредна година старозагорци в пролетна кампания за събиране на опасни битови отпадъци от домакинствата....