AT&T продава част от бизнеса си за близо $2 милиарда

 news.ibox.bg
AT&T продава част от бизнеса си за близо $2 милиарда

Американският телекомуникационен гигант AT&T е сключил споразумение за продажбата на част от активите в портфолиото си за близо 2 милиарда долара.

Групата се е споразумяла с Liberty Latin America да продаде бизнеса си в Пуерто Рико и на Вирджинските острови в споразумение за 1,95 милиарда долара, съобщава Wall Street Journal.

Тази новина идва скоро след като един от акционерите в AT&T - Elliott Management, настоя за разпродажба на част от активите на групата. През септември месец от фонда поставиха под въпрос сливането на групата с Time Warner.

Акционерите настояха за пресприемането на стъпки към повишаване ефективността на бизнеса на AT&T. Те призоваха за по-бързото разпродаване на активи, включително на европейската компания Central European Media (CME), част от която е и българската bTV.

"AT&T притежава множество ценни активи, които обаче не са част от основния ѝ бизнес, които биха били потенциална възможност за продажба. Те включват добре познати примери, като охранителния бизнес на компанията, регионални спортни канали, CME, Sky Mexico, платените телевизионни услуги в Латинска Америка, операциите в Пуерто Рико и много, много други", заявиха в писмо от Elliott Management.

Що се отнася до CME, възможностите за продажба се обсъждат от 2 години насам. От CME успяха да намерят купувачи на някои от активите си, но сделките за други се провалиха.

По последна информация от миналия месец кандидат за закупуването на бизнеса на групата е инвестиционното дружество PPF, зад което стои чешкият милиардер Петр Келнер.

Според словашки ..


Ключови думи : част, милиарда, кандидат, продажба, бизнеса, групата, активите, cme, amp

Виж оригиналната статия в news.ibox.bgпоследни новини

Различията в ЕС за възстановителния фонд остават, обяви Меркел

14 юли 2020 06:55:00 dnevnik.bg
Различията в ЕС за възстановителния фонд остават, обяви Меркел

© Reuters Италианският премиер Джузепе Конте и германският канцлер Ангела Меркел Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви днес, че не може...