Авиокомпания държи служителите си на диета

 www.peika.bg

Air India въведе строги правила за теглото на своя екипаж. 

Още по темата

Вижте кой е най-старият град в Индия

За живота и смъртта край Ганг

Свещеното бяло езеро в Индия

От 15 септември всички служители на авиокомпанията са подложени на строга нискомазнинна диета, а менютата ще се предлагат в самолетите, които пътуват от Делхи и Мумбай.

Официалното съобщение на компанията твърди, че ограниченията се правят със здравословна цел, а ястията в менюто са леки и съдържат в себе си част от индийската култура. Примерните блюда грах, бесан чила (вид вегетарианска палачинка) за закуска и омлет от гъби с яйчен белтък.

Това е поредната стъпка към по-стройни фигури в Индия. Наскоро министър-председателят на страната Нарендра Моди започна движението „Стройна Индия“. Причината е, че населението на страната води предимно заседнал начин на живот, което води към здравословни проблеми.

И докато това решение беше посрещнато положително от индийците, то новината за диетата в Air India предизвика вълна от недоволство в страната. Причината е, че през 2015 г. от компанията са уволнени близо 130 стюардеси, повечето от които жени, защото са били с наднормено тегло.

Тогава от превозвача заявиха, че решението е взето по причини за безопасност и заради закони, въведени от правителството, но някои хора нарекоха уволнението „шокиращо“. ..


Ключови думи : страната, индия, компанията, тегло, диета, air india

Виж оригиналната статия в www.peika.bgпоследни новини

9-те най-красиви пристанища в света

6 юли 2020 15:11:00 www.peika.bg

Зашеметяващо красиви, както игриви, така и спокойни, тези пристанища предлагат по нещо за всеки - от водни спортове и разходки до красиви гледки, гарантирано ще успокоят душата ви....