Българи инвестират в лукс имоти в Лондон и Виена (ВИДЕО)

 dariknews.bg
Българи инвестират в лукс имоти в Лондон и Виена (ВИДЕО)

Най-предпочитани за инвестиция в луксозни жилища в чужбина от богатите българи са Лондон и Виена. Това сочи анализ на пазара на една от големите агенции, специализирана във високия сегмент.

Други търсени дестинации за покупка или наемане на луксозен имот в чужбина от нашенци са Париж, Рим, Барселона и Мадрид, като най-често това се прави, когато децата на родните богаташи отиват да учат там.

 
Българите купуват зад граница основно апартаменти, като това се прави и за инвестиция. В чужбина не се класираме в най-високия ценови сегмент. Най-скъпите цени на сделки на българи са били в Лондон и Виена за по около 700 000 евро, посочва "Монитор".

Чужденците основно купуват апартаменти у нас за инвестиция в рамките на 200 000-300 000 евро, с три спални в райони, където лесно биха ги давали под наем и където да ги продадат лесно, ако им се наложи.

Анализите на агенцията сочат още, че хората с по-високи заплати купуват къщи, но в затворените комплекси в полите на Витоша. Най-големите купувачи на апартаменти "на зелено" пък са младите клиенти на възраст до 35-38 години, които са склонни да рискуват и да хванат добрата цена плащат още дори преди да започне изграждането на кооперацията.


Ключови думи : лондон, чужбина, купуват, българи, виена, апартаменти, инвестиция

Виж оригиналната статия в dariknews.bg