Без пиене на алкохол в столичните паркове

 dariknews.bg
Без пиене на алкохол в столичните паркове

Местният парламент в София обмисля да въведе забрана за консумиране на спиртни напитки и бира, когато употребата им води до нарушение на обществения ред. Пред „Дарик” председателят на общинската комисия по обществен ред и сигурност Иван Илиев посочи, че глобите за неспазване на постановленията ще бъдат от 150 до 300 лева. От „Московска 33” планират да ограничат и митингите, когато провеждането им съвпада по място и време.

 

Без фойерверки след 22:00 ч. в София. Освен това, ако на домашен купон музиката е силна след 22:00 ч. вечерта, то можем да отнесем глоба до 500 лева. Това са само част от промените, които от Столична община искат да въведат в Наредбата за обществен ред.

Могат ли да ни глобят за пиене на алкохол в Морската градина?

 

Друго удоволствие на софиянци, което попада под ударите на проектонаредбата, е консумацията на алкохол в парковете. Шефът на ресорната комисия Иван Илиев заяви, че в този случай няма да има ограничение във времето:

 

„Няма значение дали консумирате сутрин, обед или вечер, ако употребата му води до нарушаване на обществения ред, съответно то попада в рамките на наредбата и съответно в санкциите на наредбата“, каза Илиев.

Нова идея: Без фойерверки и алкохол от 22 ч. до 8 сутринта

 
Протестите и митингите в София вече ще се провеждат, без да съвпадат. А този, който пръв е подал заявление, той ще печели позволение.


Ключови думи : софия, илиев, алкохол, ред

Виж оригиналната статия в dariknews.bg