Bitcoin с нов рекорд, почти докосна $100 милиарда капитализация

 news.ibox.bg
Bitcoin с нов рекорд, почти докосна $100 милиарда капитализация

Най-популярната криптовалута достигна нов рекорд в петък, след като ден по-рано подмина цена от 5 100 за монета. В последният ден от работната седмица bitcoin отново тръгна стремглаво нагоре и в един момент подмина 5 850 долара.

Инвеститорите побързаха да вземат печалбите си, което за кратко свали цената до малко под 5 4 000 долара преди да се завърне до нива около 5 600 долара.

При новата рекордна стойност пазарната оценка на криптовалутата достигна 97 милиарда долара. От началото на годината ръстът на цената е над 480%.

В последните седмици най-голямо влияение върху цената на bitcoin има Китай. В началото на септември регулаторите в Поднебесната империя забраниха първоначалното предлагане на криптовалути (ICO), а малко по-късно и борсовата търговия на дигиталните монети. Вчера обаче се заговори, че властите са готови втората забрана може да отпадне след въвеждането на по-строги регулации и мерки срещу пране на пари чрез борсите.

Как Северна Корея печели от bitcoin?

Криптовалутата помага на Пхенян да избегне санкциите

Експертите посочват още, че нова голяма промяна при bitcoin също може да движи интереса на инвеститорите. По-рано през годината криптовалутата се разцепи на две. През ноември се очаква още едно разделяне, което ще създаде "bitcoin gold". И притежателите на оригиналната криптовалута ще получат "bitcoin gold".

Позитивни за цената на bitcoin са и новините, че Япония ще позволи на търговците на приемат плащания с криптовалутата, ако имат такова желание. Най-големите в бизнеса също започват да говорят все по-често за bitcoin, макар не винаги с добро.

Повече няма да говоря за Bitcoin, зарече се шефът на JP Morgan

Банката е отворена към блокчейн технологията


Ключови думи : долара, цената, bitcoin, криптовалутата

Виж оригиналната статия в news.ibox.bg