Близо половин милион българи ще посрещнат празниците извън домовете си

 https://www.glaspress.rs

Пик на резервациите за коледните и новогодишните празници. Според данните на Института за анализ и оценка на туризма 480 000 българи ще посрещнат Рождество Христово извън домовете си. Малко над половин милион пък са онези, които ще отброят последните минути на 2017 на различни туристически дестинации.

Според очакванията на туроператорите средно 240 000 българи ще посрещнат двата празника в чужбина, съобщава Нова телевизия.

Тези, които са избрали да останат в България, средно на ден ще похарчат по 285 лв. Почти двойно – 495 лв. излиза празникът зад граница. Най-евтино ще излезе на тези, които ще посрещнат празниците в къщите за гости и вилите – пакетите започват от 155 лева. А най-много джобът ви ще олекне по зимните ни курорти до 1650 лева за пакет.

Кувертите в ресторантите в столицата варират между 80 и 180 лева. Най-евтините куверти се оказват тези в къщите за гости и вилите, където празникът се прави според българските традиции. Тридневен пакет излиза средно около 250 лева. Ако пък сте избрали да отброите последните минути от 2017 г. на морето, ще ви излезе по-солено. Пакетите варират от 430 лева до 800 лева.

Източник: actualno.com


Ключови думи : лева, средно, българи, посрещнат

Виж оригиналната статия в https://www.glaspress.rs