Богатството на Марк Зукърбърг се стопи с 3 млрд. долара за часове

 investor.bg

Снимка: Архив Ройтерс

Най-новата промяна на Facebook струва скъпо на Марк Зукърбърг.

Богатството на основателя на най-големия социално-медиен бизнес в света се стопи с 2,9 млрд. долара в петък, след като Зукърбърг обяви планове за пренасочване на новините към семейството и приятелите за сметка на материали от медиите и бизнеса, съобщи Bloomberg.

Още по темата

Facebook се променя... за доброто на потребителите


Акциите на Facebook поевтиняха с 3,9% по обяд в Ню Йорк, стопявайки състоянието на Зукърбърг на 74,4 млрд. долара, според Bloomberg Billionaires Index. Ако този спад се задържи до края на търговията, той ще загуби мястото си като четвъртия най-богат човек в света, изпреварен от испанския милиардер Амансио Ортега.

Най-богатите хора в света са спечелили 1 трлн. долара през 2017 г. и още 17 млрд. долара през първите две седмици на 2018 г., според индекса на Bloomberg.

Миналата седмица Зукърбърг обяви, че новогодишното му предизвикателство към самия него е да „поправи“ социалната мрежа, на която е съосновател. Всичко това се случва на фона на множеството критики за силното политическо поляризиране на платформата, за разпространението на фалшиви новини и опасенията, свързани с опазването на личните данни.

 

По статията работи: Веселина Василева


Ключови думи : млрд долара, света, facebook, зукърбърг, bloomberg

Виж оригиналната статия в investor.bg