Болницата в Русе ще има ново име

 actualno.com
Болницата в Русе ще има ново име

Университетската болница в Русе ще се нарича вече УМБАЛ „Канев“-Русе, след като днешното общо събрание на акционерите гласува единодушно новото наименование.

Жестът е към приноса за развитието на болницата от страна на големия дарител – канадския милиардер от Русенско Игнат Канев, предаде БГНЕС.

Музиканти от 12 страни ще участват в Международният конкурс "Шуберт" в Русе

11-ото издание на Международния конкурс „Франц Шуберт“ ще събере 62 млади музиканти от 12 страни в Русе, като за първи път ...

Прочети повече

До момента русенската болница, която има 152-годишна история, нямаше име.

"По този начин се възражда една стара българска традиция хора, които чрез дарения и постъпките си са дали началото на една грижа за човека, да останат в историята", коментира изпълнителният директор на болницата д-р Иван Стоянов. Предстои вписването на решението на Управителния съвет в Търговския регистър.

След като с финансовата подкрепа на Игнат Канев бе направено новото детско отделение, сега лечебното заведение и дарителят смятат да обърнат поглед към хората с бъбречни заболявания. За нуждаещите се от хемодиализа ще бъде оборудвано изцяло ново отделение с нова техника, за да може по-младите да успеят да дочакат трансплантация, а на по-възрастните да се облекчи животът. Също така ще бъде изграден нов кръвен център, който да отговаря на най-високите стандарти. Сегашното отделение по трансфузионна хематология ще бъде преместено, за да се освободи етажът за хемодиализата.

В Русе започнаха приготовленията за предстоящите коледни празници

В Русе започнаха приготовленията за предстоящите коледни празници. Днес започна монтирането на 13-метровата изкуствена елха пред община...

Прочети повече


Ключови думи : отделение, болницата, русе

Виж оригиналната статия в actualno.com