Борисов в Брюксел: Преговорите за членство на Турция не трябва да спират

 actualno.com
Борисов в Брюксел: Преговорите за членство на Турция не трябва да спират

Министър-председателят Бойко Борисов се обяви в Брюксел срещу приключването на преговорите на Турция с Европейския съюз.

Реклама

„По време на нашето председателство не трябва да се говори за окончателно приключване на преговорите“, категоричен е той и обясни защо: „Само преди 7-8 месеца всички си спомняте положението в Харманли само с няколко хиляди мигранти. А с няколкостотин хиляди мигранти какво ще се случи с нашата страна? До този момент Турция спазва стриктно споразуменията си и Ердоган държи на думата си в това отношение и ние имаме нулева миграция“.

Борисов поиска от Мей Лондон да гарантира правата на гражданите от ЕС

Премиерът Бойко Борисов заяви пред британския премиер Тереза Мей позиицята на България при преговорите, водени между Брюксел и Лондон, ...

Прочети повече

Борисов отбеляза, че Турция е най-големият съсед не само на България, но и на Европейския съюз. Той не споделя антитурското говорене, което печели гласове, но е контрапродуктивно. „Споразумението с Турция не трябва да се пипа. Тук сме на едно мнение с Тереза Мей“, каза българският премиер.

Борисов коментира и срещите си с външния министър на ЕС Федерика Могерини и британския премиер Тереза Мей.

С Федерика Могерини координирахме това, което правим Балканите. Това включва не само Западните Балкани, но и всички останали държави в региона, заяви премиерът Борисов, предаде БГНЕС.

Трудно е да разбереш българите

"Борисов III" - така е озаглавен обширният анализ на Клаус Шрамайер за списание „Европейски преглед". Авторът, бивш заместник-пос...

Прочети повече

„Отчита се, че договорът за добросъседство и сътрудничество с Република Македония, срещите, които проведохме с Гърция, Румъния и Сърбия, съвместните заседания, които правим или ще се направят през следващите месеци получават широк отзвук“, каза той.

Борисов отбеляза, че има прекрасни комуникации с Великобритания във всяка една сфера и не вижда проблеми. Лондон държи да бъде в добри отношения с България още от времето на Дейвид Камерън, добави той.

„Прекрасна среща. Потвърдихме си добрите отношения. Тереза Мей иска да дойде в София, покани ме в Лондон. Надявам се до Нова година всичките тези срещи да минат“, каза българският премиер за резултатите от срещата си с британска колежка.

Борисов и Захариева поздравиха Себастиан Курц за победата

Премиреът Бойко Борисов изпрати поздравителен адрес до федералния министър на външните работи на Австрия и лидер на Австрийската народн...

Прочети повече

Темите, които двамата са обсъдили, са Brexit и съвместната работа по линия на разузнавателните и контраразузнавателните служби, трафика на хора и обмена на информация и данни.


Ключови думи : българия, брюксел, премиер, бойко борисов, турция, министър, лондон, преговорите, прочети повече, тереза мей

Виж оригиналната статия в actualno.com