Боршош получи призовка да се яви като обвиняем за НДК

 offnews.bg
Боршош получи призовка да се яви като обвиняем за НДК

Бившият шеф на НДК Мирослав Боршош е получил призовка да се яви като обвиняем в Столичното следствие, съобщи той в личния си профил във Фейсбук. 

Боршош бе отстранен от поста си заради съмнения със злоупотреби от министъра на председателството на ЕС Лиляна Павлова, после премиерът Бойко Борисов го върна на поста, но той се оттегли сам от директорския пост. 

"Градският прокурор на София Емилия Русинова и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщиха днес, че разследването по случая НДК продължава и опровергаха публикации, че ще ми бъде повдигнато обвинение. Часове по-рано обаче аз получих призовка да се явя като обвиняем. Дали някой самостоятелно не бърза да изпълни нечия поръчка? Сега не знам какво да направя – да ида или да не ида? Това е въпросът!", пише Мирослав Боршош във Фейсбук. 

По време на заседанието на временната парламентарна анкетна комисия, създадена специално след скандала, стана ясно, че загубите на НДК са 3 млн. лева, а служебният вицепремиер Деница Златева е освободила Мирослав Боршош от финансова отговорност, след като приела отчета му. 


Ключови думи : ндк, мирослав боршош, като обвиняем, призовка

Виж оригиналната статия в offnews.bg