БСП с извънреден конгрес седмица преди Задушница

 offnews.bg
БСП с извънреден конгрес седмица преди Задушница

БСП се събира на пленум утре в парк хотел "Москва", за да свика извънреден конгрес по предложение на лидера си Корнелия Нинова. 

Висшият форум е насрочен за 28 октомври, въпреки краткия срок за подготовка, защото на 4 ноември е Архангелова задушница. Решението за свикване на конгрес е изненадващо, защото партията вече проведе един в началото на годината, а и според устава й възможно най-краткият срок от 14 дни се прилага само "за взимане на решения по неотложни въпроси". Според Нинова такива сега са бюджет 2018 и предстоящото Председателство на страната ни.

На конгреса доклад ще изнесе лидерът на ПЕС Сергей Станишев. Според вътрешната опозиция в БСП обаче всичко това не е нужно да се случва на извънреден конгрес.

Нинова показва мускули, демонстрира сила и се опитва с изпреварващ ход да неутрализира опонентите си в партията, твърдят противници на лидера в червените редици. В обкръжението на председателя на БСП царяла паника, че опозицията "замисля нещо" в скоро време.

За да мобилизира структурите, преди дни Нинова обяви старт на подготовката за местни избори и вота за евродепутати през 2019 г. Същата цел има и извънредния конгрес, стягане на редиците и изпускане на парата, за да се тушира напрежението в организациите по места. 

Огромно недоволство зрее в БСП срещу промяната, която забрани да се съчетават високи партийни постове с депутатски места. 


Ключови думи : бсп, нинова, извънреден конгрес

Виж оригиналната статия в offnews.bg