Доларът прави опит да възстанови загубените позиции

 news.ibox.bg
Доларът прави опит да възстанови загубените позиции

Курсът на долара слабо нараства спрямо основните световни валути след понижението в петък на фона на слабите данни за икономиката на САЩ.

В понеделник сутринта индексът на долара, отразяващ динамиката му спрямо кошницата от 6-те валути конкуренти се покачва съвсем минимално до 95,20 пункта.

Общата европейска валута поевтинява спрямо американската до 1,1462 долара за евро при $1,1469 в края на предишната сесия.

Курс на долара към йената расте до 112,64 от 112,53 йени за долар в края на петъчната търговия.

Стойността на американска валута прави не особено силен опит да се възстанови, след спада й поради петъчните данни за годишна инфлация в САЩ от 1,6%, под очакванията на наблюдателите и целевите равнища на паричния регулатор.

Данните на търговския департамент сочат неочакван спад на продажбите на дребно, при очакване за тяхно повишаване.

Всичко това ще направи политиката на Федералния резерв по отношение намаляването на лихвите още по-предпазлива, както и очакванията на пазарите те да се покачат още едни път до края на годината.

Макар че, засега Фед не е променил прогнозата си да повиши основната лихва още един път през 2017 г. до равнище 1,375%, както и да ограничи изкупуването на държавни облигации.


Ключови думи : долара, края, спрямо

Виж оригиналната статия в news.ibox.bg