Дончев: Не бих позволил да мине решение, застрашаващо Пирин

 actualno.com
Дончев: Не бих позволил да мине решение, застрашаващо Пирин

Не само обичам планините, но и Пирин. Не бих позволил да мине решение, което го застрашава. Обичам го не по-малко от хората, които бяха на улицата и милея не по-малко за гората и планината от тях. Такъв коментар даде вицепремиерът Томислав Дончев по повод продължаващите протести срещу плановете за строителство в региона.

„Всичко трябва да става според закона” и добави, че протестиращите не протестират законодателството. „Взето решение за застрояване на Пирин няма. Втора кабинка, водоснабдяване, всяка стъпка подлежи на обжалване и всяка група, която смята, че решението е незаконосъобразно може да го обжалва”, заяви Дончев в ефира на bTV.

Дончев: Президентът да внимава със силните думи

Президентът Румен Радев се е превърнал в политик и като такъв ще го посъветвам да внимава с по-силните думи. Думите, изречени от силна ...

Прочети повече

По думите втора кабинка може би не би навредила, но хората показват, че се притесняват, че зад това се крие нещо друго. Дончев отрече това да е така.

Българското общество има висока протестна култура и го казвам без ирония, смята той. Това, че става по време на една от най-големите срещи, не ми се иска да наричам рекет, уточни Дончев по повод полицейското недоволство преди дни. По думите му го безпокои рефлекса „ще ви изкажа на другарката”, ние в ЕС нямаме началници – те не са ни началници, а партньори.

„Истина е, че МВР има нужда от пари – и за заплати, и да са мотивирани, съвестни служители. Там има нужда от много реформи, а посоката трябва да е към повече жива сила, повече разследващи полицаи и по-малко администрация”, заяви той.

Дончев призна за търкания и разногласия в коалицията

Напрежение не, понякога има търкания и разногласия и това е напълно нормално. Даже би било подозрително да не е така. Това каза пред жу...

Прочети повече

По темата за европредседателството вицепремиерът заяви, че му се иска да има адекватни очаквания за него. „Огромен проблем за мен са свърхочакванията. Да, случва се нещо специално, но ние влизаме в дежурство по график и ни чака работа”, уточни той.

Не отлагаме реформи заради председателството, но комбинирането на ангажиментите с рутинната ни работа ще е предизвикателство, категоричен е Дончев. По думите му около половината време на министрите ще отиде в работа и ангажименти свързана с председателството, но реформи не могат да бъдат стопирани за 6 месеца.

Вицепремиерът коментира още, че в България има корупция, но не сме държава, която не може да се бори с такава заплаха.

Колко цивилизован е един народ и една държава, често се съди по тоалетните, аз лично не бих отишъл да откривам тоалетна

Колко цивилизован е един народ и една държава, често се съди по тоалетните. Аз лично не бих отишъл да откривам тоалетна. Въпросният обе...

Прочети повече

„Начинът на избиране на комисия „Антикорупция” предполага да е публичен и избиран от парламента. Ако разчитаме веднъж завинаги да решим проблемите с нов орган е наивно. Наред с новите институции са нужни и други неща – публичност на всяко взето решение и разход”, допълни той.

Новите обвинения по „Кумгейт” Дончев окачестви като липса на идеи и тези от опозицията.


Ключови думи : решение, държава, заяви, думите, дончев, пирин, вицепремиерът, реформи, бих, прочети повече

Виж оригиналната статия в actualno.com