ДОСТ скърби за загиналия мюсюлманин в Лондон

 offnews.bg
ДОСТ скърби за загиналия мюсюлманин в Лондон

ДОСТ поднася най-искрените си съболезнования към семейството на загиналия и съпричастността си към пострадалите при варварския акт тази нощ по време на молитва до джамията при Финсбъри Парк в Лондон, съобщават от пресцентъра на партията на Лютви Местан.

При инцидента загина един човек, а 10 души бяха ранени, след като ван се вряза в мюсюлмани, излизащи от джамия след молитва в Северен Лондон. 9 от пострадалите са приети в болница. Според свидетели нападателят е крещял "Ще убия всички мюсюлмани".

"Терорът не принадлежи нито на определена раса, нито на определена религия. Терористите са изгубили и последните остатъци на нравствена мотивация и морал, те са неспособни за каквато и да е социална реализация. Светът повече от всякога се нуждае от цивилизационна, геополитическа и гражданска солидарност за отпор срещу тази заплаха за човечеството през 21-ви век", пише в съболезнованието, изпратено до посланик Ема Хопкинс.

От ДОСТ заявяват, че осъждат остро виновните за окървавената лондонска нощ и че вярват, че те ще получат заслужено наказание.

Скърбим за загиналия и се молим за пострадалите, заявяват още от партията.


Ключови думи : лондон, дост, пострадалите, загиналия

Виж оригиналната статия в offnews.bg