Dow започва седмицата с ръст от 580 пункта

 investor.bg

Снимка: Bloomberg L.P.

Водещите американски индекси завършиха борсовата сесия в понеделник със стабилни ръстове въпреки новото увеличение в броя на заболелите от коронавирус. За доброто настроение на инвеститорите допринесоха новините от авиационния сектор, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибави 580 пункта (2,3%) до 25 595,8 пункта. Това е най-доброто представяне на показателя от 5 юни, когато записа повишение от над 3%. От своя страна широкият бенчмарк S&P 500 нарасна с 1,5% до 3053,24 пункта, а технологичният Nasdaq Composite – с 1,2% до 9874,15.

Измерителите достигнаха най-високите си стойности за деня само минути преди края на сесията. С днешното увеличение S&P 500 вече е на зелено за месеца, като остава само още един ден търговия от юни.

Акциите на търгувания в Dow самолетопроизводител Boeing поскъпнаха с 14,4%, след като по-рано днес започнаха тестовете за полети на модела Boeing 737 Max. За инвеститорите те са ключова стъпка за решаването на най-тежката корпоративна криза за компанията, след като два нейни самолета катастрофираха в рамките на пет месеца, при което загинаха 346 души.

Apple също беше сред големите печеливши в рамките на Dow с ръст в стойността на книжата от 2,3%. Facebook от своя страна приключи сесията с поскъпване от 2,1%, като успя да се възстанови от по-ранните си загуби. Социалната мрежа е под натиск на ключови рекламодатели, част от които замразиха бизнес отношенията си с нея.

..


Ключови думи : долара, пункта, рамките, инвеститорите, увеличение, своя страна, доброто, amp, dow, коронавирус

Виж оригиналната статия в investor.bgпоследни новини

Зелените облигации се нуждаят от стандартизация

5 юли 2020 19:14:00 investor.bg

Снимка: gettyimages Зелените облигации привличат нарастваща армия от добронамерени спонсори, сертификатори и инвеститори. В същото време се забелязват и някои проблеми, които...