Драгомир Стойнев: ГЕРБ прави политика на церемониите, а ние - на дебатите

 big5.bg

Темата за Истанбулската конвенция излишно се политизира и истеризира.

"Вотът на недоверие не е математика, а политика". Това заяви в предаването пред БНР Драгомир Стойнев, заместник-председател на парламентарната група на БСП за България. В коментара си по повод решението вотът на недоверие към правителството да се внесе без формалната подкрепа на ДПС Стойнев посочи като достатъчен самия факт, че ще има вот по темата корупция.

"За първи път българският парламент ще дебатира за сваляне на правителство заради корупция. И може би това е закъснял процес, защото и обществото, и бизнесът, и гражданите знаят, че корупцията е скритият двигател на нещата. Самата държава по този начин функционира. Цели административни структури като общините организират и дирижират корупционни механизми. Ето това е големият проблем", заяви депутатът. Според Стойнев, ГЕРБ прави политика на церемониите, докато БСП прави политика на дебати. 

"И днес смятаме, че престоят на ГЕРБ във властта е пагубен за българското общество, защото това е един продължаващ се разпад, едно тотално изтощение на цели социални системи като образование, здравеопазване, като загуба на ценно време за един по-висок и стабилен икономически растеж. Бих казал нещо повече, че това ще доведе до едно по голямо изчерпване на обществения ресурс заради тази всеобхватна корупция. Тоест ние казваме, че има управленска алтернатива, че ГЕРБ и коалицията трябва да си тръгнат, защото пречат на нормалното развитие на държавата", допълни народният представител от левицата. 

"Темата за Истанбулската  конвенция излишно се политизира и истеризира, смята Драгомир Стойнев. Според него на  този етап Конвенцията няма да доведе до ефективност, а само до политическа  декларативност. Много по-големи ползи ще имаме, ако променим Закона за домашното насилие, Закона за дискриминацията, който защитава хомосексуалистите", коментира Стойнев. 

драгомир стойневбспгербпленумбойко борисовпремиеркабинетполитика


Ключови думи : герб, темата, корупция, драгомир стойнев, прави политика

Виж оригиналната статия в big5.bg