Две индивидуални награди за „Импулс“ от национален фестивал

 dariknews.bg
Две индивидуални награди за „Импулс“ от национален фестивал

Двама актьори от Младежка формация за театър „Импулс“-Разград спечелиха индивидуални награди на 21-вото издание на Националния ученически театрален фестивал „Климент Михайлов“ в Русе. Това съобщават на фейсбук страницата си от управата на читалище „Развитие 1869“-Разград, формацията функционира към читалищната институция.

В театралния фестивал, провел се през уикенда, са участвали 21 театрални трупи от ученици. Разградските актьори с ръководител Веселин Керемедчиев са се представили с постановката „Женско царство“ по Ст.Л.Костов, постановчик на спектакъла е Веселин Керемедчиев.

Призьорите от Разград са деветокласници - Николай Пенчев е отличен за най-добра главна мъжка роля за превъплъщението си в Божи, Стилиян Николов пък е определен за номер едно при поддържащите роли, за изградения образ на дядо Еньо. „Доволни сме от представянето си, но знаем, че ни предстои още много работа, за да се развиваме и да се представяме още по-добре“, коментира ръководителят на формацията Веселин Керемедчиев.

Фестивалът е организиран от Община Русе и Общински детски център за култура и изкуство, с подкрепата на ДТ „Сава Огнянов” и ОП „Русе Арт”. Председател на журито, оценявало играта на малките актьори, е Крум Гергицов – театровед и дългогодишен драматург в ДТ „Сава Огнянов”, град Русе, а членове: Надежда Петкова – русенка и актриса в Драматичен театър „Рачо Стоянов”, град Габрово и Косьо Станев – актьор в ДТ „Сава Огнянов”, град Русе.


 

 

 


Ключови думи : сава огнянов”, веселин керемедчиев, русе, град, актьори, разград, фестивал

Виж оригиналната статия в dariknews.bg