Джамбазки: Българският национален интерес налага - без граница от Охрид до Черно море

 dariknews.bg
Джамбазки: Българският национален интерес налага - без граница от Охрид до Черно море

Македония не е северна, горна или долна. Македония е една и тя е братска, втора българска държава на Балканите. С такава позиция излезе българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по повод новината, че Съветът по общи въпроси на ЕС вчера даде зелена светлина за откриване на преговорите за присъединяване на Македония и Албания към ЕС.

„Процесът трябва да протече обаче под условието, че Договорът за добросъседствoто трябва да се спазва и да не се правят никакви опити за изопачаване и злоупотреби с общата ни история“, подчерта Джамбазки.

В своята позиция евродепутатът призова също така тези, „които доволно потриват ръце, че е дошъл моментът да се направи ревизия на ЕС, да не бързат с изводите“.

„Нашият интерес е ЕС да се върне към изконната концепция „Европа на отечествата“. Знам, че сега общественото внимание е съсредоточено другаде и едва ли някой ще се развълнува сериозно от темата, която поставям, но вярвам, че тя е важна за българския национален интерес. Рано или късно, когато преминат паниката и ....


Ключови думи : българия, македония, държава, ясно, позиция, албания, посочи, своите, относно, българският, реформи, страните, случи, въпроси, евродепутатът, джамбазки, своята, присъединяване, национален интерес, прочее, братска

Виж оригиналната статия в dariknews.bg