Джонсън алармира: Нещата с коронавируса ще се влошат преди да се подобрят

 dariknews.bg
Джонсън алармира: Нещата с коронавируса ще се влошат преди да се подобрят

Британският премиер Борис Джонсън изпрати писма до всички домакинства в Обединеното кралство с предупреждение, че „нещата с коронавируса ще се влошат преди да се подобрят“. Джонсън, който се самоизолира след положителна проба, отбелязва в писмото, разпратено до 30 милиона домакинства, че „още по-строги мерки ще бъдат наложени, ако е необходимо“.

Писмата се съпровождат с брошури за правилата за напускане на къщите и здравна информация.

Жертвите на вируса в Обединеното кралство вече са над 1 000.

Бившият министър за здравепозването Джеръми Хънт пише тази сутрин в „Сънди телеграф“, че трябва да се следва примера на Германия и Южна Корея за масово тестване, за да се обуздае разпространението на вируса.

Съобщи сутринта Майкъл Гоув заяви, че не може да каже колко дълго ще продължи националната карантина.

По-рано професор Нийл Фъргюсън от лондонския Имперски колеж бе казал, че карантината може да остане до юни.

Междувременно от Шотландската национална партия призоваха правителството да наложи пауза върху преговорите за Брекзит и да поиска удължаване на „преходния период“, за да се фокусира изцяло върху пандемията от коронавирус.

Сър Марк Уолпорт, бивш правителствен съветник по въпроси на науката, заяви по „Скай нюз“, че светът работи активно за намиране на ваксина, която да е ефективна и без странични ефекти, но ще бъде нужна поне една година. ..

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Тръмп подписа указа за социалните мрежи

28 май 2020 23:53:00 dariknews.bg
Тръмп подписа указа за социалните мрежи

Американският президент Доналд Тръмп подписа днес указ, чиято цел е да ограничи защитата, с която се ползват социалните мрежи, и свободата, с която разполагат при модериране на съдържанието...