Експлозия избухна близо до летище в Австрия

 dariknews.bg
Експлозия избухна близо до летище в Австрия

Експлозия до летището в Линц, Австрия, съобщи Ройтерс, позовавайки се на германската телевизия Ен-Тв. 250 пожарникари и 18 пожарни се опитват да овладеят огъня, който се разгоря след експлозията близо до летището в Хьоршинг.

Fire crews have rushed to the scene after an explosion at a garbage disposal facility near #Linz airport in #Austria - local media https://t.co/cjZOR4bwxJpic.twitter.com/5PcJl7YM7y

— RT (@RT_com) October 10, 2019

Пожарът е избухнал в хале на завода за преработка на отпадъци AVE, като причините се изясняват. Противопожарната служба се опитва да овладее пламъците и да ограничи разпространението им. Все още има много дим. От полицията смятат, че работата по потушаването на пожара ще отнеме още няколко часа.

Две халета са напълно разрушени, съобщава Нахрихтен.ат. По време на инцидента в халето са се намирали 23-ма души. Съобщава се за 9 ранени, трима от които с тежки изгаряния.

Двама убити при стрелба до синагога в германския град Хале (ВИДЕО/СНИМКИ)

Въздушният трафик не е засегнат от пожара. Не се очаква полетите да бъдат отменени. ..

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Жители на село Труд излизат на протест

9 юли 2020 07:26:00 dariknews.bg
Жители на село Труд излизат на протест

Днес хората от село Труд, Община Марица, ще излязат на гражданско неподчинение. Причината за протеста са силните и интензивни миризми във въздуха от функциониращата наблизо централа за...