ЕС има нужда от по-прагматична рамка за постигате на технологичен напредък

 investor.bg

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Това, което ме притеснява в Европейския съюз, е липсата по-прагматична рамка, която да покаже с какви темпове и как ще постигнем напредък в технологичната област. Това мнение изрази Павел Бандилов, изп. директор на BPD Индустриален фонд за недвижими имоти АДСИЦ, в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков.

Гостът коментира темата за забраната на двигатели с вътрешно горене и това, че 10 държави ще подкрепят Дания в това отношение. От думите му стана ясно личното му опасение, че самите автомобилопроизводители не са склонни или готови да отговарят на търсенето на потребителите, като става дума за конкретни скандинавски държави.

"Автомобилните акции в момента нямат блясък от първия скандал на Volkswagen преди 3-4 години. Независимо от всичко и търговските войни оказват влияние", посочи още той.

Най-притеснителното за Бандилов в политиката на централните банки е, че не позволяват на банкерите да правят пари от своята дейност, намаляват лихвения им марж и формулата, по която те правят печалба. "Голяма част от банковата система прехвърля отрицателните лихви на своите клиенти", твърди той.

За криптовалутите гостът коментира, че от една страна, са актив убежище, но съхранението им не е защитено. "От друга страна, тази година най-повишаващият се актив са точно криптовалутите", отбеляза той.

Очаквайте видео с още по темата.

..

Виж оригиналната статия в investor.bgпоследни новини

Едноличната власт в Русия е крехка

11 юли 2020 19:50:00 investor.bg

Колко ли дълго още Путин ще се радва на обществената подкрепа? Снимка: Bloomberg Изминаха почти три десетилетия от разпадането на Съветския съюз. Тогава мнозина на запад и в...