ЕС поиска помощ в разследването на свалянето на малайзийския самолет над Украйна

 actualno.com
ЕС поиска помощ в разследването на свалянето на малайзийския самолет над Украйна

Европейският съюз призова всички държави да съдействат за разследване на катастрофата на малайзийския Боинг, свалени над Украйна преди 3 години, за да може всички виновни да понесат наказание, предаде ТАСС.

Реклама

В изявление на върховния представител на ЕС по външната политика и политиката на сигурност Федерика Могерини се казва, че „ЕС и неговите членове изразяват пълна подкрепа на работата на съвместната следствена група и приветстват значителния напредък, постигнат миналата година. Това е от решаващо значение, за да могат следователите, които се опитват да установят индивидуалната отговорност, да приключат работата си задълбочено и независимо”.

Малайзия ще експулсира посланика на Северна Корея

Правителството на Малайзия ще експулсира посланика на Северна Корея, задълбочавайки дипломатическия скандал около убийството на полубра...

Прочети повече

Могерини изтъква, че „за да се гарантира, че всички, отговорни за унищожаването на самолета, ще бъдат привлечени към съдебна отговорност, следствената група се нуждае от системната помощ на международната общност”.

„Очакваме, че всички държави, които имат възможност да помогнат на следствието и правосъдието, ще го направят”, подчертава Могерини, пише още БГНЕС.

На 5 юли членовете на съвместната следствена група (Австралия, Белгия, Малайзия, Холандия и Украйна) се споразумяха наказателното преследване на заподозрените за трагедията да бъде в Холандия с активната международна подкрепа на заинтересуваните страни.

Малайзия ще анулира безвизовото влизане на граждани от КНДР

От 6 март малайзийските власти отменят безвизово влизане на граждани на КНДР, съобщи вицепрезидентът на Малайзия Ахмад Захид Хамиди.

"...

Прочети повече

Беше подчертано, че на сегашния етап разследването е в ход, а решението за възбуждане на наказателно дело ще бъде взето от прокуратурата в съответния срок.

Actualno.com припомня, че пътническият самолет „Боинг 777” на авикомпания „Малайзийски авиолинии”, който изпълняваше полет МН 17 от Амстредам за Кулала Лумпур, се разби на 17 юли 2014 в източната част на Донецка област.

При катастрофата загинаха всички 298 души на борда. Почти две трети от пътниците бяха холандски граждани.

Малайзия ще предаде тялото на Ким Чен Нам на близките му

Правителството на Малайзия потвърди намерението си да предаде тялото на починалия в Куала Лумпур Ким Чен Нам – брат на лидера на ...

Прочети повече


Ключови думи : предаде, украйна, граждани, група, малайзия, могерини, прочети повече

Виж оригиналната статия в actualno.com