Естония празнува своята 100-годишнина с поредица от събития

 www.peika.bg

Естония ще отпразнува много специална годишнина през февруари!

Още по темата

Защо да посетим Литва през 2018 г.?

Тайният съветски град в Латвия (ВИДЕО)

Град Тарту или Естония по студентски

Тя ще отбележи 100 години от обявяването на независимост. По този повод международната програма "Естония 100" ще включва разнообразни събития за популяризиране на културното наследство, архитектурата, музиката, природата на Естония.

Освен това организаторите търсят рецепта за тортата на "Естония 100", която на 24 февруари ще бъде на всяка естонска маса. Създадена е и игра, която цели да насърчи хората да изучават естонския език.

Най-големите тържества ще се проведат в седмицата между 19 и 25 февруари. През лятото празненствата продължават, като върховият момент ще е от 18 до 25 август.

Въпреки продължителните тържества, 24 февруари 2018 г. е датата, в която Естония официално ще отбележи стогодишната си независимост. Всъщност събитията ще продължат до 2 февруари до 2020 г., когато е годишнината от мирния договор в Тарту.

В допълнение към националната програма ще има около 200 събития в 30 страни по света! Едно от най-големите ще бъде в Деня на почистването на света на 15 септември 2018 г., което ще е своеобразен подарък от естонците за света. 

Ако все още не сте посещавали Естония и прекрасната столица Талин, това е чудесен повод да го направите. Половината от територията на страната пък е покрита с гори и има над 2000 острова, така че със сигурност няма да скучаете там!

Пълният списък с празнични събития в Естония можете да намерите тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!


Ключови думи : февруари, света, събития, естония

Виж оригиналната статия в www.peika.bg