Евродепутатка иска свалянето на клипа за българското председателство (ВИДЕО)

 dariknews.bg
Евродепутатка иска свалянето на клипа за българското председателство (ВИДЕО)

Френската евродепутатка поиска да бъде свален клипът за българското председателство на Съвета на ЕС. Карима Дели намекна в Twitter, че клипът толерира сексуалния тормоз.

Contrairement à ce que prétend ce clip officiel du Conseil de l' #UE dont la #Bulgarie prend la présidence ce mois-ci : un "non" ne veut jamais dire "oui"! (22'). Règle de base du #consentement et du respect des #femmes.

Je demande son retrait #metoohttps://t.co/dqffay4XYL pic.twitter.com/9QsqgimPfE

— Karima Delli (@KarimaDelli) January 10, 2018

"Противно на това, което се твърди в официалния клип на Съвета на ЕС, чието председателство този месец пое България: "не" никога не значи "да". Основно правило за съгласие и уважение към жените. Искам свалянето му", написа евродепутатката.

България, в която няма как да не се влюбиш от пръв поглед и която е скритото бижу на Европа – това е едно от посланията на клипа. В него има момче и момиче, които се запознават във влака.

 

Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед

"Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед" - това е официалният видеоклип, който популяризира България като ротационен председател на Съвета на Европейския съюз. Тръгнете по стъпките на двамата млади герои, в чиито роли влязоха актьорите Lorina Kamburova и Boyko Krastanov - Бойко Кръстанов, и си припомнете колко красива, цветна и разнообразна е България. Видеото е продуцирано от Димитър Гочев, режисьор е Божидар Велинов, а сценаристи са Мирон Крумов и Мариана Събева.

Публикувахте от Българско председателство на Съвета на ЕС - Bulgarian Presidency Council of the EU в 5 януари 2018 г.

"Когато я срещнете за пръв път, може да Ви даде грешен сигнал. Помнете, тук "не" може да значи "да". Не че се опитва да ви обърка, кани Ви да я опознаете сами", се казва в началото на клипа. А именно това разгневи евродепутатката.

Иначе клипът представя красотата и обичаите на България – нестинарството, кукерските маски, чистата храна, българската музика, гостоприемството на хората, кирилицата...

Клип представя България: Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед (ВИДЕО)

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев изрази мнението си като гражданин в личната си страница във Facebook.

БГНЕС


Ключови думи : българия, съвета, няма как, пръв поглед, председателство, клипа, клипът, влюбиш

Виж оригиналната статия в dariknews.bg