Еврохолд ще инвестира над 270 млн. лв. до 2020 г. в мрежата на ЧЕЗ

 investor.bg

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

"Еврохолд България", която е в процес на придобиване българските активи на ЧЕЗ, планира да инвестира 270 млн. лв. за обновяване и управление на електроразпределителната мрежа на "ЧЕЗ България" до 2020 г. и още 260 млн. лв. през следващия регулаторен период, съобразно изискванията на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), заявиха от холдинга по време на пресконференция.

Основните цели на "Еврохолд" ще бъдат насочени към намаляване на загубите на електроенергия, развитие и разширяване на интелигентните системи за дистанционно управление и отчитане на електромерите, внедряването на Advanced Asset Management (AAM) - система за прогноза на нужна поддръжката, Distribution Management Systems - системи за намаляване на времето и честотата на аварийни прекъсвания, както и Workforce Management System - система за максимална ефективност на използваните ресурси.

Още по темата

След покупката на ЧЕЗ Еврохолд създава хъб за комунални услуги


 

"Еврохолд" планира да подкрепи и развие съществуващата инвестиционна програма на ЧЕЗ в България, която ще отговаря на регулаторните изисква на КЕВР, както и на Европейската рамка за климата и енергетиката до 2030 г. Предвидени са допълнителни средства за изпълнение на основните елементи на инвестиционната програма.

 

Холдингът ..


Ключови думи : българия, млн, чез, управление, системи, намаляване, планира, management, еврохолд

Виж оригиналната статия в investor.bgпоследни новини

Работата от дома добива ново измерение

4 юли 2020 20:38:00 investor.bg

Пако Ибара. Снимка: Citi В последните месеци светът не е същия и това не е тайна за никого. Предизвикателствата пред бизнеса тепърва ще се разкриват в „пълния си блясък“... „И...