"Фондът за лечение на деца" одобри документите на 30 деца

 actualno.com

Общественият съвет към Център „Фонд за лечение на деца“ на редовно заседание днес – 13 септември 2017 г., разгледа заявленията на 48 деца. От тях бяха одобрени документите на 30 деца. Това съобщиха от Фонда.

Реклама

8 малки пациенти, с тежки и редки заболявания, бяха одобрени да заминат за лечение в чужбина. Отложени са заявленията на 5 деца, поради изчакване на оферти от чуждестранните лечебни заведения и представяне на допълнителна медицинска документация - от родителите или от външните консултанти.

Одобрени са и документите на 22 деца, които ще се лекуват в България и ще получат скъпоструващи лекарства и медицински изделия. Отложени са решенията по 3 заявления до представяне на допълнителни изследвания и становища от външни консултанти.

Д-р Мариета Райкова е новият директор на Фонда за лечение на деца

Със заповед на министъра на здравеопазването от поста директор на на Център "Фонд за лечение на деца" (ЦФЛД) е освободена д-р Тинка Тро...

Прочети повече

Беше докладвано и развитието по заявленията на 10 деца.

Гласуваните финансови средства са в размер: за лечение в чужбина – 45,808,00 евро, за лечение в България –82,860,00 лв

На 14 септември след 15.30 часа на официалния сайт на Център „Фонд за лечение на деца“ ще се публикуват решенията на ОС и заявителите могат да направят справка.


Ключови думи : деца, лечение, документите, одобрени, заявленията, център фонд

Виж оригиналната статия в actualno.com