Графика на деня: България е една от страните с най-ниско ниво на киберсигурност в ЕС

 investor.bg

Снимка: Pixabay

България е една от страните с най-ниско ниво на киберсигурност в Европа. Това показва проучване на базираната в Стокхолм софтуерна компания Specops Software.

Според данните страната ни се нарежда на второ място от общо 32 държави в класацията за най-несигурни страни. Преди нас е единствено Нидерландия със съвсем малка преднина.

Проучването е направено на базата на това колко вероятно е дадена държава да се сблъска с киберпрестъпления, анализирайки процента на атаки през Azure срещу оператори на облачни услуги, както и месечният процент машини, които се сблъскват с миньори на криптовалути, зловреден софтуер или такъв за изнудване, при който компютърът бива блокиран и се иска откуп за неговото възстановяване.

Топ пет на най-несигурните държави на Стария континент, с изключение на първенеца Нидерландия (17,64%), са все държави от Западна Европа. След ....


Ключови думи : българия, държави, място, страната, европа, данни, украйна, нап, босна, ниво, херцеговина, беларус, софтуер, киберсигурност, нидерландия

Виж оригиналната статия в investor.bg