Хърсев: У нас няма да има намаление на заплати заради Covid-19 (ВИДЕО)

 dariknews.bg
Хърсев: У нас няма да има намаление на заплати заради Covid-19 (ВИДЕО)

"Ако се сбъднат най-лошите прогнози, това означава, че няма да има 10% ръст на заплатите, както сме свикнали през последните 9 години, но пък не се очертава и намаление на работни заплати, както виждаме в Европа", коментира финансистът доц. Емил Хърсев в ефира на NOVA.

Според бившия управител на БНБ прогнозите за българската икономика са по-скоро оптимистични и реалистични.

„Бизнесът успя да продължи да работи, дори и при по-сериозните ограничения. Фундаменталният проблем е, че имаме нужда да не гледаме на тези вируси като нещо временно, а като нещо, което ще имаме и в бъдеще”, коментира бившият вицепремиер и преподавател проф. Даниела Бобева.

Според нея решението на кризата няма да дойде с ваксините, а чрез тестване с нови бързи тестове. Проф. Бобева категорично заяви, че трябва да се криминализират случаи, в които някой знае, че е болен, има положителен PCR тест, но продължава да ходи на работа. 


  ..

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Близо 2 900 заразени с коронавирус за ден при рекорден брой тестове

31 октомври 2020 00:36:00 actualno.com
Близо 2 900 заразени с коронавирус за ден при рекорден брой тестове

След лек спад вчера, броят на новите случаи на коронавирус отбеляза ръст и достигна нов рекорд. За 30 октомври откритите случаи са 2 891, с 202 повече от регистрираните ден по-рано 2 689 заразени....