Харви Уайнстийн е разследван за изнасилване

 dnevnik.bg
Харви Уайнстийн е разследван за изнасилване

© ReutersСлед серията обвинения в сексуален тормоз и посегателство срещу Харви Уайнстийн, нюйоркската полиция обяви, че го разследва за възможно изнасилване, случило се през 2004 г., предаде "Ройтерс".


Представители на продуцента отказаха коментар на информацията. По-рано той отрече да е оказвал физическо сексуално насилие върху жени.


Полицейското разследване започва на базата на твърденията, изнесени "Ню Йорк таймс" и "Ню Йоркър". Над 20 жени обвиниха влиятелния холивудски продуцент в различни форми на тормоз, продължили през последните 3 десетилетия. Оказа се, че те са били и публична тайна в средите на Холивуд.
Уайнстийн, който самостоятелно има 6 оскара, а чрез едноименната си компания - близо 80, бе уволнен от борда й и бързо загуби позициите си в шоубизнеса и сред политици като Хилари Клинтън и Барак Обама. Британската академия за филм и телевизия, която връчва наградите БАФТА, го изключи от редиците си. Предстои среща и на Американската кино и филмова академия, чийто виден член е той.


, изключен от Британската академия за кино и телевизия, която връчва наградите БАФТА, а


Всичко, което трябва да знаете за:

Шоубиз (3952)


Ключови думи : академия, уайнстийн

Виж оригиналната статия в dnevnik.bg