HTC обеща да премахне излизащи върху клавиатурата реклами в свои устройства

 investor.bg

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на смартфони HTC заяви, че ще оправи „грешка“, която позволява на реклами да излизат върху клавиатурата на някои от устройствата ѝ, пише BBC.

Много потребители изразиха недоволството си онлайн от рекламните банери, които се появяват на сензорните екрани, докато те пишат.

Най-новите смартфони на HTC се продават с клавиатура, която е външна разработка. Тя носи името TouchPal и е предварително инсталирана като основна клавиатура.

Безплатната версия на TouchPal обикновено показва реклами, но HTC заяви, че не е планирала това да се случва на нейните устройства.

Още по темата

HTC продава пореден завод за смартфони

HTC планира да продаде смартфон бизнеса си?


Телефоните на HTC работят с мобилната операционна система Android, която позволява на хората да свалят и инсталират редица клавиатури на трети страни, така че да персонализират потребителското преживяване.

Android идва с вградена основна сензорна клавиатура, но много фирми, като Google и BlackBerry си имат собствени.

Част от потребителите написаха отзиви, в които посочват, че ще заменят TouchPal, като свалят други клавиатури от Google Play Store.

"Това със сигурност не е преживяването, към което се стремихме и работим, за да отстраним веднага грешката и да премахнем рекламите възможно най-бързо“, коментираха от HTC. 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова


Ключови думи : смартфони, htc, клавиатура, реклами, touchpal

Виж оригиналната статия в investor.bg