Имам спаси от линч атентатора от джамията в Лондон, нападателят се подиграва на хората (ВИДЕО)

 actualno.com
Имам спаси от линч атентатора от джамията в Лондон, нападателят се подиграва на хората (ВИДЕО)

Видео, в което се вижда как при задържането си терористът от снощната атака пред джамия в Лондон маха жизнерадостно на тълпата, се появи в мрежата. Кадрите предизвикаха възмущение и недоумение в интернет пространството.

Реклама

Мястото на атаката от Лондон напомня за връзки с Ал Кайда

Преди да бъде официално задържан от полицията, нападателят е хванат от трима мъже. В пространството се появи и видеоклип, в който се вижда как жители на квартала „Финсбъри парк” арестуват нападателя. На видеото се виждат и ранени при инцидента хора. Гражданите, задържали нападателя му, нанасят побой още на улицата.

Footage shows the moment crowds restrain man suspected of driving van into pedestrians near #FinsburyPark mosquehttps://t.co/CBG8mzBpgY pic.twitter.com/NtYoQbLGXC

— BBC News (UK) (@BBCNews) June 19, 2017

По-късно се оказа, че имамът на джамията е предпазил атентатора да не бъде линчуват от хората. "Той дойде от джамията и каза: "Слушайте, Рамадан е, не трябва да правим такива неща, така че отстъпете назад", сподели пред The Guardian един от очевидците на име Мохамед, който е бил е магазин за кафе в близост до инцидента. Собственикът на магазина заяви от своя страна, че само и единствено благодарение на имама, нападателят е останал жив.

След като е приел исляма имамът е приел името Мохамед Махмуд. изпълнителният директор на джамията похвали смелостта на Махмуд, който е предотвратил още една потенциална загуба на живот.

Припомняме, че един човек загина, а 8 са ранени, след като ван се вряза в група пешеходци край джамия в квартала в нощта срещу понеделник. 48-годишният шофьор на превозното средство е бил задържан от гражданите на мястото на инцидента и след това е бил арестуван от полицията. Нападателят няма криминално досие и не е регистриран от британските власти за някакви престъпления.

Всички жертви на атентата в Лондон са мюсюлмани

Пострадалите са само мюсюлмани, които са излизали след късна вечерна молитва по време на свещения месец Рамадан. От Мюсюлманския британски съвет потвърдиха, че атаката е била насочена срещу поклонниците и допълниха: ”Нашите молитви са с жертвите“.


Ключови думи : лондон, инцидента, джамията, нападателят

Виж оригиналната статия в actualno.com