Измамите във Великобритания надхвърлят БВП на 148 държави

 news.ibox.bg
Измамите във Великобритания надхвърлят БВП на 148 държави

Годишният индикатор на измамите (AFI) във Великобритания отбелязва зашеметяващ ръст през 2017 година. Мошеничеството е станало най-разпространеното криминално престъпление на Острова.

Щетите от измами в страната за тази година се оценяват на 190 милиарда фунта стерлинга, което означава по около 7 200 паунда на семейство.

За да се осъзнае мащаба на проблема, може да се направи следното сравнение: размерът на измамите във Великобритания е по голям от брутния вътрешен продукт на 148 държави в света.

Индексът се изчислява от аналитичните компании Crowe Clark Whitehill, Experian и Центъра за изследване на измамите към университета в Портсмут. Изследването показва, че загубите от измами струват на частния сектор на британска икономика 140 милиарда паунда, а на публичния сектор 40,3 млрд. фунта стерлинга.

Мошеническата дейност е нанесла щети на частни лица в размер на 6,8 млрд. паунда, а благотворителни организации са загубили 2,3 милиарда паунда.

Актуални данни на Националното финансово-ревизионно управление и Агенцията за борба с престъпността потвърждават, че измамите са излезли и на първо място сред най-разпространените престъпления в страната.

Развитието на съвременните технологии открива нови и огромни възможности за незаконно присвояване на средства. Например, през 2016 година измамите в интернет при различните банкови операции са нараснали с 226%, а при транзакциите по телефона - със 178%.

Не са малки възможностите за престъпни практики при обществените поръчки и снабдителната дейност в частния и обществения сектор.


Ключови думи : милиарда, сектор, във великобритания, паунда, измамите

Виж оригиналната статия в news.ibox.bg