"Изненадващ фаворит за купувач на ЧЕЗ-България", "Застрахователи изнесоха в чужбина 4 млрд. лева"

 news.ibox.bg

"Нови лекарства ще има, но бавно и субективно", четем на първа страница в. "Капитал Daily"

Мораториумът на касата не пада, а здравното министерство ще изписва медикаменти за 8600 болни за 40 млн. лв.

Опитите на управляващите да излязат от казуса с мораториума върху новите лекарства, който въведоха и прегласуваха след вето на президента и който засяга хиляди пациенти, продължават. В петък премиерът Бойко Борисов обяви от Брюксел, че е склонен да преразгледа мораториума и че ако един медикамент се заплаща в девет от всички страни - членки на ЕС, ще бъде плащан и в България. В събота обаче премиерът и здравният министър съобщиха, че няма да преразглеждат гласувания текст за мораториума. За сметка на това специализирана комисия към Министерството на здравеопазването ще решава кои нуждаещи се пациенти да получават лечение.

Прочети още от в " Капитал Daily"

"Изненадващ фаворит за купувач на ЧЕЗ-България" е заглавиe от в. "24 часа"

Пазарджишката "Инерком груп" се оказа единствена на финала в Прага за енергийния бизнес за 300 млн. евро

Изненадващ кандидат е фаворитът за купувач на ЧЕЗ-България, твърдят от централата на дружеството в София. В петък чешкото издание finance.cz. съобщи, че ЧЕЗ в Прага води ексклузивни преговори с един от кандидатите за бизнеса си в България.

По неофициална информация на "24 часа" от петък до финала на сделката са стигнали "Енерго-Про" и ТЕЦ "Бобов дол" на Христо Ковачки.

Прочети ще от в. "24 часа"

"Софрата за Коледа с една трета по-скъпа" извежда на първа страница в. "Монитор"

Най-скъпо ни излиза месото и алкохола

Тази година коледната трапеза ще ни излезе с около една трета или с 30 лева по-скъпо в сравнение с миналата година, показа проверка на "Монитор". Така, за да съберем четиричленното семейство около масата за Рождество ще ни трябват около 130 лева, докато миналата година сметката е била около стотарка.

Около 20 лева ще похарчим, за да сервираме след дългите пости свинско месо. Големите вериги в страната вече пуснаха празнични промоции, така че седмица преди Рождество свинското се продава от 6 лева за кило за бут до 12 лева за вратна пържола. В зависимост обаче от купеното количество само за свинско ще ни отидат до 20 лева.

Прочети още от статията на в. "Монитор"

"Застрахователи изнесоха в чужбина 4 млрд. лева", четем във в. "Стандарт"

Застрахователните компании изнесоха в чужбина над 4 млрд. лв. Тези пари са инвестирани зад граница в търсене на по-висока доходност от компаниите заради ниските лихви по банковите влогове в страната. Капиталовият пазар в България пък не е достатъчно голям за да поеме толкова много пари.

Общата сума на средствата, управлявани от застрахователните дружества, които осъществяват дейност в България, възлиза на 7,472 млрд. лв. към края на септември, сочат данните на БНБ. За година техният размер нараства с 962,9 млн. лв. (14,8%).

Прочети още от в. "Стандарт"

"КЗК одобри рекордно бързо сделката за "Мото-Пфое"", пише в. "Капитал"

Само за 8 календарни дни регулаторът реши дружеството да бъде придобито от японската Sumitomo

За рекордно кратко време, дотук виждано само по сделки със свързани с Делян Пеевски фирми, Комисията за защита на конкуренцията одобри продажбата на "Мото Пфое" на японската Sumitomo Corporation. Само за осем календарни дни регулаторът разреши официалният вносител на Ford, Volvo, Land Rover и Jaguar за България да бъде придобит, стана ясно от публикувания на сайта на КЗК документ.

Прочети още от в " Капитал"

"Криза с такситата в София - чакат ги вече по 30 минути", пише в. "24 часа"

Фирми отказват една на всеки 10 поръчки заради липса на автомобили. Жълтите коли в столицата са 6000 - с 400 повече от януари 2017 г., когато отпаднали 1000 заради нови изисквания за патентен данък. 20% не работят през декември заради прегледи и сервиз на фискалните апарати

Прочети още от в. "24 часа"

"Ниските цени привличат британци у нас" пише в. "Монитор"

Бpитaнcĸитe тypиcти вce пo-чecтo пpeĸapвaт лятнaтa cи пoчивĸa в Бългapия и Xъpвaтия. Πpивлeчeни oт пo-ниcĸитe цeни, тe избиpaт дecтинaции вce пo нa изтoĸ, xapчeйĸи cpeднo пo 1000 пayндa зa вaĸaнциитe, пoĸaзвaт дaннитe нa нaй-гoлямaтa eвpoпeйcĸa тypиcтичecĸa ĸoмпaния.

"Средните разходи на британските туристи за лятната ваканция са стабилни на около 1000 лири на човек, но пътуващите в Обединеното кралство се местят на по-евтини места", каза изп. директор Фриц Юсен на ТUІ Grоuр пред "Индипендънт".

Прочети още от в. "Монитор"

"В Европа полудяха по нашата баница", пише в. "Стандарт"

От стъпването си на българския пазар през 2010 г. досега Лидл България работи активно с българските производители и инвестира в тяхната дългосрочна подкрепа. С над 40% от настоящите си български доставчици компанията работи от 2010 г., като редица са примерите, които доказват тяхното успешно и устойчиво партньорство.

Тази година Лидл България пуска продуктова линия с висококачествени продукти само от български производители "Родна стряха". Стартирала с над 50 продукта от 24 български производителя, днес селекцията включва общо над 80 артикула от над 30 родни доставчика.

Прочети още от в. "Стандарт"


Ключови думи : български, стандарт, пише, млн, млрд, лева, чужбина, петък, капитал, монитор, чез българия, купувач, прочети още, мораториума, изнесоха, изненадващ

Виж оригиналната статия в news.ibox.bg