Кабинетът раздаде над 700 млн. лева на днешното си заседание

 offnews.bg
Кабинетът раздаде над 700 млн. лева на днешното си заседание

Правителството раздаде над 700 млн. лева на днешното си заседание. 

Кабинетът увеличи с 513 843 560 лева максималния размер на парите за пътни проекти, които регионалното министерство може да поеме в рамките на бюджета за тази година. От правителствената пресслужба уточняват, че промяната е заради изграждането на значими пътни проекти, което ще започне в началото на 2018 г. 

Със 120 млн. лева се увеличават парите за превенция на екологични опасности. С тях се увеличава капиталът на държавното дружество "Еко Антрацит". 

На общини и министерства кабинетът раздаде близо 40 млн. лева. 23,2 млн. лева отидоха за продължаване на софтуерната осигуровка на администрацията, община Брезово получи 810 000 лева за проекти за консервация и реставрация, 3 млн. лева отиват във Видин за драматичния театър "Вида" и строителни работи в ГПЧЕ „Йордан Радичков“. Община Сливен получи 1,8 млн. лева за ремонт на бул. „Хаджи Димитър“. Държавната агенция „Разузнаване“ получи 620 хил. лв. за издръжка на задграничната дейност на агенцията. По бюджета на Министерството на образованието и науката бяха отпуснати 10 млн. лв. за осигуряване на транспортни средства за децата в задължителна предучилищна възраст и за учениците от населени места, в които няма детска градина или училище. 

Общини получиха и 9 млн. лева за безплатен транспорт на ученици. 

Отделно от това кабинетът даде близо 20 млн. лв. за ремонта на изтребителите МиГ-29, като това е вторият транш от парите, предвидени за тази година.

Съдебната власт получи 12.1 млн. лв. заради неизпълнени планирани приходи и вече одобрени разходи. 

120 000 лева бяха отпуснати и за дружеството за спрения "Бургас-Александруполис". С парите се увеличава капитала на дружеството. 


Ключови думи : млн лева, проекти, парите, получи, кабинетът

Виж оригиналната статия в offnews.bg