Как да се освободите от нежелани мисли и емоции

 
Как да се освободите от нежелани мисли и емоции

Сигурно сте срещали „луди" хора по улицата, които непрестанно си говорят или мърморят нещо сами. Е, това не е особено различно от онова, което правите вие и другите „нормални" хора, само че вие не го правите на глас.

Гласът коментира, прави предположения, съди, съпоставя, оплаква се, харесва, не харесва и така нататък. Той не е непременно свързан със ситуацията, в която се намирате в момента. Възможно е да повтаря близкото или далечното минало, или да репетира или гради възможни бъдещи ситуации. Често си представя как всичко се обърква и свършва зле - това се нарича тревога. Понякога към саундтрака вървят и визуални образи или „мисловни филми". Дори и гласът да говори по текущата ситуация, той я тълкува от гледната точка на миналото. Така е, защото той принадлежи към култивирания ум, който е резултат от всичко, което ви се е случило в миналото, както и от колективната културна мисловна нагласа, която сте наследили. Затова виждате и съдите за настоящето през очите на миналото и получавате една напълно изкривена картина. Нерядко този глас е най-лошият враг на човека. Много хора живеят с един инквизитор в главата, който непрекъснато ги напада и тормози, източва жизнената им енергия. Това причинява неописуемо нещастие, както и болести. 

Добрата новина е, че можете да се освободите от ума си. Това е единственото истинско освобождение. Първата стъпка можете да направите още сега. Започнете възможно най-често да се заслушвате в този глас в главата си. Обърнете особено внимание на повтарящи се мисловни шаблони - онези стари грамофонни плочи, които може би ..


Ключови думи : себе, хора, съзнанието, мисълта, главата, състояние, ума, възможно, миналото, внимание, можете, присъствие, гласът, гласа, усещането, дълбоко, настоящето, усещате, празнина, мисловния поток, немислене

Виж оригиналната статия впоследни новини

Честит празник, Враца!

1 юни 2020 14:31:00 www.peika.bg

Враца е едно китно малко градче, сгушено в планината, скрило в себе си много история, велики подвизи и красиви кътчета. > Още по темата За Враца и пустиняците...