Как да се справим с паник атаките и страха от коронавируса (ВИДЕО)

 dariknews.bg
Как да се справим с паник атаките и страха от коронавируса (ВИДЕО)

“Хората, които получават паник атаки, заради страхове около коронавируса, трябва да се обърнат към специалист. Трябва да разберем, че ако продължаваме да мислим за случващото се, ще прегреем. Добре е малко да си починем от целия поток лоши новини. Хубаво е да потърсим подкрепа. Би било добре да излеем страха си писмено, да напишем едно терепавтично писмо”. Това каза в ефира на “Неделята на NOVA” психотерапевтът Магдалена Ангелова. 

По думите й прекалено задържаният страх предизвиква тревожност и загуба на вътрешния контрол у човека. "Всеки ден е неизвестен. Строгите мерки целят запазване на здравето ни, но създават вътрешно противоречие у човека", поясни специалистът.  

Според Магдалена Ангелова страхът да не заразим другите с коронавирус не трябва да ни кара да се чувстваме виновни. “Ние често влизаме в ролята на жертва, а не бива. Няма как да сме виновни, че сме заразили някого, когато не сме имали симптоми. Няма как да контролираме такива неща”, поясни психотерапевтът.

  ..

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Хванаха разследващ полицай с 2000 лв. подкуп във Варна (СНИМКИ)

5 декември 2020 14:15:00 dariknews.bg
Хванаха разследващ полицай с 2000 лв. подкуп във Варна (СНИМКИ)

50-годишен разследващ полицай с инициали Л.Л. от Варна е бил хванат при получаване на подкуп. Това обяви на брифинг окръжният прокурор на града Красимир Конов. „На 4-ти декември наши...