Как Джеф Безос промени света?

 news.ibox.bg
Как Джеф Безос промени света?

Трудно е да се разкаже само една история за първите 25 години от бизнеса на Amazon. Компанията за онлайн търговия на Джеф Безос промени пазаруването, като наложи бързата и удобна онлайн търговия. Освен нея Amazon започна да разработва и облачни услуги през 2006 година, а сега е водеща в сектора.

В допълнение към софтуерните разработки и търговията, компанията на Безос е още доставчик, телевизионен продуцент, рекламодатели и хранителен магазин.

Всички тези полета на дейност на компанията са разгледани в новия филм за нея "The Age of Amazon". От него се открояват 4 извода, за които разказва CNN.

1.Amazon наистина слуша това, което казвате на Alexa

Тъй като технологиите в един дом стават в все по-развити - от говорителите до микроволновата фурна, потребителите започнаха да се чудят дали компаниите, които разработват тези устройства не ги подслушват наистина.

Amazon бе сериозно критикувана през април, когато нае хиляди служители, които да слушат и описват това, което потребителите казват на гласовия асистент Alexa. Тогава от компанията на Безос съобщиха, че потребителите могат да откажат да бъдат подслушвани.

Специалисти твърдят, че Amazon не подслушва репликите към Alexa с цел да наруши личното пространство на потребителите си или да събира данни за тях, а за да подобри услугата. От компанията обаче, твърдят, че не подслушват всичко. Те извличат много малка част от разговорите на потребителите с Alexa, за да усъвършенстват разчитането на човешката реч от софтуера. Аудиото, което използват не се съхранява при другите ..


Ключови думи : света, промени, данък, потребителите, наистина, компанията, човек, стоки, amazon, джеф, безос, alexa

Виж оригиналната статия в news.ibox.bgпоследни новини

Милиардер с отбор във Формула 1 иска да купи Aston Martin

5 декември 2019 16:21:00 news.ibox.bg
Милиардер с отбор във Формула 1 иска да купи Aston Martin

Канадски милиардер, успял да натрупа богатството си благодарение на модната индустрия и на Формула 1, обмисля да купи луксозният автомобилен производител Aston Martin. Лорънс Строл разглежда...