Караме най-старите коли в Европа

 actualno.com
Караме най-старите коли в Европа

Най-старите коли в Европа се карат в България. Средната възраст на автопарка в ЕС е 10,7 години, докато в България тя е двойно повече - над 20 години.

Реклама

Данните са на Европейската асоциация на вносителите на автомобили.

Скок при продажбите на нови автомобили у нас

Регистрацията на нови пътнически автомобили в Европейския съюз (ЕС) отбеляза добро повишение през осмия месец на година, надвишавайки п...

Прочети повече

40% от колите у нас са над 20-годишни, или 1,6 млн. автомобила. Общо, в България регистрираните коли са над 4 млн. Едва 17% от превозните средства са на възраст под 10 години.

Конкуренция на България по стари коли над 20 години правят и някои други европейски страни. В Полша автопаркът е на 17 години, в Латвия и Литва - 16 години, Румъния - 15 години, Унгария, Чехия и Гърция - по 14 години.

Най-новите коли се карат в Белгия - средно 7 години. В Дания, Великобритани и Германия средната възраст на автопарка е 8 години, във Франция - 9 години, Италия - 10 години, Испания - 11 години, Португалия и Финландия - по 12 години.

Софтуерът на милиони дизелови автомобили ще бъде сменен безплатно

Софтуерът на милиони дизелови автомобили, не само в Германия, но и в Европа, ще бъде сменен безплатно. В обхвата попадат различни герма...

Прочети повече

 


Ключови думи : българия, европа, възраст, коли, автомобили

Виж оригиналната статия в actualno.com