Китай започва магистрала за 13,4 милиарда долара

 actualno.com
Китай започва магистрала за 13,4 милиарда долара

Китайските власти започнаха изграждането на автомагистралата Ибин - Панджъхуа, която ще бъде най-скъпия от реализираните досега транспортни проекти на територията на страната, предаде ТАСС.

Реклама

Както съобщава в петък информационният портал "Джунго синвенван", обемът на капиталовложенията ще бъде 88,6 милиарда юана, което е 13,4 милиарда долара

50% ръст в посещенията на китайски туристи у нас

Близо 19 000 са китайските туристи, посетили България за периода януари - август тази година, което представлява ръст от 50% спрямо съ...

Прочети повече

Тази съвременна автомагистрала ще преминава през планинска местност в югозападната провинция Съчуан. Дължината ще бъде наад 450 км. Всеки километър ще струва над 30 милиона долара. Не се съобщава кога трябва да бъде завършена.

"Особеностите на местния ландшафт са изключително неблагоприятни за изграждане на скоростна автомагистрала. Там често се случват стихийни бедствия, всичко това усложнява реализирането на проекта. В перспектива това означава, че ще ни се наложи да понасяме повиш ени разходи за поддръжка на пътя в приемливо състояние", разказа пред журналисти Чен Лешен - главен инженер на скъпоструващия инфраструктурен проект.

Благодарение на новата магистрала град Ибин, където официално започва долното пълноводно течение на най-голямата китайска река Яндзъ, ще се съедини с Панджъхуа в южната част на провинцията - местност богата на полезни изкопаеми и хидроенергийни ресурси, пише още БГНЕС.

Принудиха китайските компании да произвеждат електромобили

Министерството на промишлеността и информационните технологии издаде заповед, според която поне 10% от продукцията на автомобилните про...

Прочети повече

Едновременно с това ще бъде отворено важно направление за доставка на стоки в съседната провинция Юнан, която граничи с Мианмар и Лаос. Очаква се проектът да даде възможност по-ефективно да се премахва бедността в икономически изостаналия район на Китай, през който ще премине пътят.

Снимка: Архив


Ключови думи : долара, милиарда, китайските

Виж оригиналната статия в actualno.com