Кметът на Бяла: Виновникът за смъртта на Алекс не е само един

 dariknews.bg
Кметът на Бяла: Виновникът за смъртта на Алекс не е само един

Всички питейни заведения в Бяла се проверяват, има вече констативни протоколи, ще бъдат издадени и актове. Родители, които не контролират децата си, ще бъдат наказвани с цялата строгост на закона и наредбата за обществения ред, заяви кметът на общината Димитър Славов.

След трагедията в Бяла: Във всяко РПУ ще има денонощно човек

 

"Не е нормално деца, които са пети-шести клас, да обикалят през нощта. Мерки се вземат, но не можем да върнем детето", коментира той след смъртта на 18-годишния Алекс, който пострада тежко при инцидент в града на 8 юли.  Момчето почина осем дни по-късно в русенската болница.

Почина 18-годишният Алекс, който бе пребит пред дискотека в Бяла

 

Славов посочи, че разследването продължава, но според мнението на хората не може само задържаният да бъде единствен виновник, тъй като нападателите били голяма група.

Кметът обясни, че са били взети предварителни мерки за спазване на обществения ред в града още на 30 юни тази година, когато е била издадена и заповед. Преди седмица е имало и среща, на която са присъствали всички контролни органи.

Бяла на протест заради жестоко пребито момче (ВИДЕО/СНИМКИ)

Славов заяви, че ще настоява за увеличение на полицейския състав в Бяла. Директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Теодор Атанасов коментира, че ще се извърши пореден анализ на рисковите места в града.


Ключови думи : града, кметът, славов, бяла, алекс

Виж оригиналната статия в dariknews.bg