Кметът на Босилеград е уреждал прегледи във ВМА срещу гласове на изборите

 actualno.com
Кметът на Босилеград е уреждал прегледи във ВМА срещу гласове на изборите

Кметът на Босилеград Владимир Захариев дълги години е уреждал медицинска помощ във ВМА срещу получаване на гласове по време на избори.

Това заяви пред агенция "Фокус" Иван Николов, директор на Културно информационния център в Босилеград във връзка със задържането на български лекари в Босилеград, Сърбия.

Кметът на Босилеград поръчал ареста на българските лекари?

Кметът на Босилеград е виновен за инцидента с българските медицински лица в града, смятат от Демократичния съюз на българите, която е п...

Прочети повече

Според него няма адекватна политика на българското правителство за българското малцинство в Западните покрайнини. „Досега нещата се правеха на парчета и резултатите бяха временни, откъслечни и спорадични. България до момента оказва хуманитарна помощ според случая. Там все още не е решена една систематична политика, която да гарантира някакви нормални условия за оцеляване на това население“, коментира Иван Николов.

По думите му Сърбия десетилетия наред е провеждала асимилационна политика, според която западната половина да се обезбългари. Той добави, че една трета от населението се изгонва, една трета – най-борбените, се осъждат и избиват, а тези, които останат, се асимилират.


Ключови думи : кметът, политика, босилеград

Виж оригиналната статия в actualno.com